ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΛΛΙΑΦΑ: ΜΙΑ ΚΑΛΛΟΝΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΤΑΛΕΝΤΟ

Όταν πρώτη φορά είδα την Αργυρώ στην AXDW κατάλαβα ότι επρόκειτο για μια ταλαντούχα σχεδιάστρια. Αυτό που δεν κατάλαβα ήταν ότι στην πραγματικότητα η Αργυρώ Καλλίαφα είναι ένα ανήσυχο πνεύμα και αυτό φαίνεται όχι μόνο από τις απίστευτες δουλειές της και τα βίντεο της

  • Επιμέλεια Κειμένου:

    Γιώργος Τσάκνης

Tsaknis Georgios

Παράλληλα με το δικό σου brand καταγράφεις συνεργασίες με BSB, TOI &MOI , Marina Avdeeva (Benissimo), Coocu, SoSexy , Noobass, Sissy Christidou πως νιώθεις ;

Tsaknis Georgios
Argyro Kalliafa

Ευγνώμων και συνάμα πολύ τυχερή. Από όλες τις συνεργασίες μου έως σήμερα, πήρα πολλές γνώσεις. Με βοήθησαν να έχω μια σφαιρική άποψη για τον κλάδο μας, καθώς οι εταιρίες με τις οποίες συνεργάστηκα είχαν διαφορετικό ύφος μεταξύ τους, και λειτουργούσαν πολύ διαφορετικά. Νομίζω ένα μεγάλο κομμάτι του ποια είμαι σήμερα, και ένα μεγάλο κομμάτι του ποια θέλω να είναι η θέση μου μέσα στον κλάδο το οφείλω στις συνεργασίες αυτές.

Argyro Kalliafa
Tsaknis Georgios

2010 βρίσκεσαι στους 15 καλύτερους σχεδιαστές ανά τον κόσμο στο αυτής της χρονιάς ακολουθούν , άρθρο στην Ιταλική VOGUE και συνέντευξη στο αραβικό κανάλι Al Jazeera , βραβείο στην 15th AXDW όλα το ένα μετά το άλλο. Τα έχεις συνειδητοποιήσει ακόμα?

Tsaknis Georgios
Argyro Kalliafa

Η αλήθεια είναι πως κάθε ενέργεια μου γίνεται συνειδητά. Ήταν διακρίσεις που ήρθαν μετά από πολύ προσπάθεια, δουλειά, πολλές θυσίες και από μια ανεξάντλητη αν θες αγάπη. Οι διακρίσεις αυτές μου έδωσαν ένα ισχυρό κίνητρο στο να συνεχίσω, και μου άνοιξαν τους ορίζοντες για το εξωτερικό. Βέβαια σαν άνθρωπος έχω την τάση, να θέτω όλο και πιο υψηλούς στόχους και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πατάω πάντα γερά τα πόδια μου στην γή. Η επιτυχία καμία φορά γίνεται μια τεράστια παγίδα όπως και η αποτυχία. Καλό είναι να την αναλύεις να την προσπερνάς και να επιτυγχάνεις καινούρια πράγματα, διαφορετικά κινδυνεύεις να μένεις στάσιμος. Με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει εξέλιξη ούτε σαν σχεδιαστής ούτε σαν επιχειρηματίας αλλά ούτε σαν προσωπικότητα

Argyro Kalliafa
Tsaknis Georgios

Πόσες collection έχεις βγάλει έως τώρα?

Tsaknis Georgios
Argyro Kalliafa

Ένδεκα συλλογές μέσα από τις συνεργασίες που είχα έως σήμερα και επτά προσωπικές συλλογές . Αυτή τη στιγμή βέβαια είμαστε στην προετοιμασία τις επόμενης προσωπικής μου συλλόγης.

Argyro Kalliafa
Tsaknis Georgios

Ποια άτομα του χώρου θαυμάζεις ?

Tsaknis Georgios
Argyro Kalliafa

Εκτιμώ πολλούς Έλληνες σχεδιαστές. Θεωρώ ότι οι σχεδιαστές στην Ελλάδα κάνουν άθλο για να δημιουργήσουν όλα όσα θέλουν, καθώς τα υλικά και το κράτος μας περιορίζει πολύ.
Ένας από τους αγαπημένους μου σχεδιαστές είναι ο Δημήτρης Oρδουλίδης. Ο Δημήτρης τόλμησε να φέρει το μίνιμαλ στην χώρα του στρας.
Θαυμάζω εξίσου τον Ελευθεριάδη γιατί οι γραμμές του είναι μοναδικές, δεν βλέπεις κάτι παρόμοιο στον κόσμο.
Από σχεδιαστές του εξωτερικού ξεχωρίζω τον Issy Miyaki και την Madame Gres. Θεωρώ ότι τα ρούχα τους ήταν μια μορφή φορέσιμης τέχνης

Argyro Kalliafa
Tsaknis Georgios

Ποια είναι η γνώμη σου για το επίπεδο στο χώρο της μόδας στην Ελλάδα (Designers Bloggers, Influencers ,models )?

Tsaknis Georgios
Argyro Kalliafa

Το κακό με την Ελλάδα είναι ότι όλοι ξέρουμε τα πάντα και μπορούμε να ασχοληθούμε με τα πάντα, και το επόμενο χειρότερο είναι το γεγονός ότι δεν δεχόμαστε κριτική με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βελτιωθούμε. Δεν έχουμε νομίζω ανθρώπους πολλούς που να γνωρίζουν το αντικείμενο,να έχουν γνώση, άποψη και προσωπικότητα. Βλέπω παντού αντιγραφές. Μας λείπει η φρέσκια ματιά και η καινοτομία. Η αλήθεια είναι ότι αν και οι πιθανότητες είναι πολύ λίγες, φαντάζομαι μια διαφορετική εξέλιξη του χώρου στο μέλλον με ανθρώπους που δεν θέλουν απλά να γεμίσουν κάπως το χρόνο τους αλλά αγαπούν και θέλουν να προσχωρήσουν την μόδα στην χώρα μας ένα βήμα παρακάτω.

Argyro Kalliafa
Tsaknis Georgios

Τι θα συμβούλευες ένα νέο/ νέα σχεδιαστή/ σχεδιάστρια που θέλει να επιχειρήσει κάτι εγχώρια?

Tsaknis Georgios
Argyro Kalliafa

Να τολμήσει να είναι διαφορετικός. Να πάρει το ρίσκο να καινοτομήσει. Υπάρχει χώρος για το καινούριο. Να αναλύσει πολύ καλά την ιδέα του και όταν οι πιθανότητες είναι με το μέρος του να πραγματώσει τα όνειρα του με τους σωστούς ανθρώπους δίπλα του. “Κανένας μονός του δεν έκανε τίποτα πότε” συνηθίζω να λέω. Το ίδιο θα συμβούλευα οποιονδήποτε νέο θέλει να επιχειρήσει στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι είμαστε μια έξυπνη γενιά που θα βρει ένα νέο τρόπο να λειτουργεί και θα διαφοροποιηθεί από οτιδήποτε έχει δει και έχει διδαχτεί έως σήμερα.

Argyro Kalliafa
Tsaknis Georgios

Από πού αντλείς έμπνευση όταν σχεδιάζεις?

Tsaknis Georgios
Argyro Kalliafa

Όταν ήμουν μικρότερη έπαιρνα έμπνευση από οτιδήποτε. Μεγαλώνοντας άρχισα να επιλέγω ακόμη κ την έμπνευση μου. Θεωρώ ότι ένας σχεδιαστής πρέπει να έχει άποψη και να βγάζει όλη του την προσωπικότητα για να μπορέσει να έχει ένα χαρακτήρα. Αυτή τη στιγμή δανείζομαι στοιχεία από την κυκλαδίτικη κουλτούρα και αρχιτεκτονική ενώ ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας τους είναι από τα στοιχεία που με εκφράζουν και δουλευω στο να τον εντάξω στα σχέδια μου.

Argyro Kalliafa
Tsaknis Georgios

Τι ετοιμάζεις?

Tsaknis Georgios
Argyro Kalliafa

Την επόμενη προσωπική μου συλλογή. Το θέμα της δεν θα στο αποκαλύψω μιας και σαν ένας άνθρωπος με εμμονή στο τέλειο προτιμώ να μην επικοινωνώ τι ετοιμάζω μέχρι να φτάσω στο επίπεδο που θέλω. Αυτό που μπορώ αυτή τη στιγμή να σου πω, είναι ότι η επόμενη συλλογή έρχεται να μας θυμίσει ποσό όμορφο είναι το καλοκαίρι.

Argyro Kalliafa
Tsaknis Georgios

Λευκό ή μαύρο?

Tsaknis Georgios
Argyro Kalliafa

Ο συνδυασμός τους. Το απολυτό σκοτάδι και το πανίσχυρο φως. Κάθε ένα εργαλείο για επίτευξη διαφορετικών στόχων.

Argyro Kalliafa

We care about our mobile visitors, so we designed our site friendly for them.