Οι 10 κορυφαίες αθλητικές στιγμές του 2021

  • By:

    Δημήτρης Κάππας

Οι 10 κορυφαίες αθλητικές στιγμές του 2021

Το 2021 σιγά-σιγά μας αποχαιρετά και ο Δημήτρης Κάππας σας παρουσιάζει τις κορυφαίες αθλητικές στιγμές, ευχάριστες και μη, της χρονιάς

Το 2021 ήταν μία ανεπανάληπτη χρονιά, που θα μας μείνει αξέχαστη, με πολλά αθλητικά γεγονότα και στιγμές που θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια. Από τον Γιάννη και τον Έρικσεν, στο συναρπαστικό φινάλε της Formula 1, δεν ήταν λίγες οι φορές που βρεθήκαμε καθηλωμένοι μπροστά σε μία οθόνη, μην πιστεύοντας στα μάτια μας.

10. Η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα 

Ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα της χρονιάς. Στις αρχές του 2020, λόγω της πανδημίας, η αγωνιστική δράση διεκόπη και συνεχίστηκε το καλοκαίρι του ίδιου έτους χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες. Μπορεί από τις αρχές του ΄21, σε μερικές χώρες να υπήρχε κόσμος στα γήπεδα, όπως στην Ρωσία ( 80% πληρότητα) και στην Γαλλία (έως 5000 ανά παιχνίδι), όμως τον περασμένο Μάιο ο κόσμος στα γήπεδα επέστρεψε σχεδόν σε όλες τις χώρες. Στην Ελλάδα, το κοινό επανήλθε τον Αύγουστο.

9. Οι επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

pastedGraphic.png

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο, αν και ήταν προγραμματισμένοι για το 2020, λόγω της πανδημίας μεταφέρθηκαν για την φετινή χρονιά. Εκεί, οι Έλληνες αθλητές μας χάρισαν μεγάλες συγκινήσεις, με την Ελλάδα να κατακτά 4 μετάλλια, δύο χρυσά, ένα αργυρό και ένα χάλκινο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος μπορεί να μην ξεκίνησε καλά στον τελικό, όμως στο τελευταίο άλμα απογειώθηκε και έκλεψε τη νίκη από τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Κουβανό Ετσεβαρία.

Ο Στέφανος Ντούσκος έφερε για πρώτη φορά χρυσό μετάλλιο για την ελληνική κωπηλασία στους Ολυμπιακούς αγώνες, κερδίζοντας στον τελικό του απλού σκιφ ανδρών, ενώ η Εθνική ομάδα Πόλο κάνοντας υπερπροσπάθεια στο τουρνούα, κατάφερε να φτάσει στον τελικό και να κερδίσει το αργυρό μετάλλιο, αφού ηττήθηκε από την Σερβία, με τον Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους να εξασφαλίζει το χάλκινο.

8. Το χρυσό μετάλλιο του Ταμπέρι στο άλμα εις ύψος

pastedGraphic_1.png

Ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι, ιταλός αθλητής στο άλμα εις ύψος, κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μία πολύ συναισθηματική ιστορία είναι κρυμμένη πίσω από αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Κατά την προετοιμασία του για την Ολυμπιάδα του Ρίο του 2016, ο Ταμπέρι τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι και του τοποθετήθηκε γύψος, κάτι που τον έκανε να χάσει την μεγάλη διοργάνωση. Όμως, δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να τα παρατήσει, ξεπέρασε τον τραυματισμό, έγραψε στον γύψο του «Στο δρόμο για το Τόκιο» και το είχε μαζί του πάντα ως γούρι. Στον τελικό του ύψους ο Καταριανός Βαρζίμ ήταν στην πρώτη θέση πηδώντας 2.37μ και έμενε μία προσπάθεια στον Ταμπέρι για να τελειώσει ο αγώνας. Τότε ο Ιταλός ζήτησε να στηθεί ο πήχης στο ίδιο ακριβώς ύψος, έβγαλε από τον σάκο του τον αγαπημένο του γύψο και «πέταξε» και ο ίδιος πάνω από τα 2.37, κατακτώντας μαζί με τον συνάδελφό του το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

7. Η Εθνική Ιταλίας στην κορυφή της Ευρώπης

pastedGraphic_2.png

Ήταν μία απίστευτη χρονιά για τους Ιταλούς, οι οποίοι κατέκτησαν σχεδόν τα πάντα, από Ολυμπιακά μετάλλια μέχρι και την… Eurovision! Η σημαντικότερη όμως στιγμή είναι η κατάκτηση του Euro 2020, το οποίο διεξήχθη την φετινή χρονιά, ξανά λόγω της πανδημίας. Οι Ιταλοί δεν ξεκίνησαν ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο με έναν εξαιρετικό προπονητή και ένα άξιο θαυμασμού ρόστερ, κατάφερε να φτάσει στον τελικό του Γουέμπλει και να κερδίσει και το βαρύτιμο τρόπαιο στην διαδικασία των πέναλτι απέναντι στους Άγγλους, μετατρέποντας το διαχρονικό σύνθημα των Άγγλων “It΄s coming home” σε “ It΄s coming to Rome”.

Υ.Γ Μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσα από την πλατφόρμα του Netflix, την πορεία της Εθνικής Ιταλίας στο Euro, όπως την έζησαν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο, μέσα από ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ με όνομα ΄΄Το Γαλάζιο Όνειρο΄΄.

Italy vs England | 1-1 | pen 3-2 | UEFA Euro 2020 ● THE FINAL | HIGHLIGHTS

 

6. Η αποχώρηση του Μέσι από την Μπαρτσελόνα

pastedGraphic_3.png

O Λιονέλ Μέσι αφού κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα για πρώτη φορά στην καριέρα του με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής, επέστρεψε στην Βαρκελώνη ώστε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την αγαπημένη του ομάδα, με μειωμένες μάλιστα απολαβές που έφταναν έως το 50%. Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήρθαν όπως ακριβώς τα περίμενε ο Αργεντίνος σούπερσταρ, καθώς ένας νέος νόμος στο ισπανικό ποδόσφαιρο, δεν επέτρεπε μία τόσο μεγάλη μείωση ετήσιων αποδοχών, καθιστώντας αδύνατο στον Μέσι να συνεχίζει να αγωνίζεται με την φανέλα των μπλαουγκράνα.

Έτσι, το μεσημέρι της 8ης Αυγούστου σε μία ιδιαίτερα συγκινητική συνέντευξη τύπου, ο Μέσι δακρύζοντας ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα, λέγοντας πως δεν ήταν αυτό που επιθυμούσε ο ίδιος να γίνει πράξη. Λίγες μέρες αργότερα, υπέγραψε στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Messi CRYING at Barcelona Farewell ● Worst Day in Messi’s Life

 

5. Tο θαύμα του Τούχελ και η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ

pastedGraphic_4.png

Στις αρχές της χρονιάς, ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, απέλυσε τον θρύλο της ομάδας Φράνκ Λάμπαρντ από το τιμόνι της, φέρνοντας τον Τόμας Τούχελ, με σκοπό να καταφέρει ο σύλλογος να κάνει κάτι παραπάνω. Η είδηση αυτή σόκαρε τόσο το ποδοσφαιρικό κοινό, όσο και τους φίλους των μπλε. Γρήγορα, όμως, ο Γερμανός τεχνικός έδειξε πως δεν έχει ταβάνι. Η ομάδα του Λονδίνου άρχισε άμεσα να παίρνει τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, ενώ περνούσε και όποιον έβρισκε στο διάβα της στο Τσάμπιονς Λιγκ, φτάνοντας στον τελικό.

Στον τελικό του Οπόρτο στο Ντραγκάο, η αρμάδα του Τόμας Τούχελ αντιμετώπισε την υπερομάδα Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλ, με τον Γερμανό τεχνικό να στήνει άρτια την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, κλείνοντας όλους τους χώρους και κατάφερε να μην απειληθεί σχεδόν καθόλου από τους Πολίτες και με ένα γκολ του Κάι Χάβερτς στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να κερδίσει το τρόπαιο ‘’με τα μεγάλα αυτιά ‘’ για δεύτερη φορά στην ιστορία της, και τον Γερμανό να μπαίνει σε ένα κλειστό κλαμπ γερμανών προπονητών που κατακτούν την διοργάνωση.

Στην συνέχεια η Τσέλσι κέρδισε και το Σουπερ Καπ Ευρώπης, στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στη Βιγιαρεάλ.

Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι (0-1) Highlights – UEFA Champions League 2020/21 29/05/2021 | COSMOTE SPORT

 

4. H απόσυρση του Βασίλη Σπανούλη από τα παρκέ

pastedGraphic_5.png

Ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα για το 2021, είναι η απόφαση του Βασίλη Σπανούλη από τα παρκέ. Μετά από μια μεγάλη καριέρα και πολλούς τίτλους σε Λάρισα, Μαρούσι, Χιούστον Ρόκετς, Παναθηναικό, Ολυμπιακό και Εθνική Ελλάδος, ο 39χρονος γκαρντ, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, έχοντας στο παλμαρέ του  3 τίτλους Ευρωλίγκας, Χρυσό μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ, 7 πρωταθλήματα Ελλάδας και 4 Κύπελλα, αλλά και πολλές ακόμα σπουδαίες ατομικές διακρίσεις, όπως πρώτος σκόρερ στην Ευρωλίγκα και 3 φορές MVP στο φάιναλ-φορ της ίδιας διοργάνωσης.

Στις 27 Σεπτεμβρίου η ΚΑΕ Ολυμπιακός διοργάνωσε μια εντυπωσιακή συνέντευκξη του τύπου, με τον «Kill Bill» να λέει το τελευταίο αντίο στον μπασκετικό κόσμο.

Αφιέρωμα ”Open Sport” στον Βασίλη Σπανούλη.

 

3. Το συγκλονιστικό φινάλε της Formula 1

pastedGraphic_6.png

Η τελευταία κούρσα της χρονιάς της Formula 1 στο Άμπου Ντάμπι, μας επιφύλασε ένα από τα πιο συναρπαστικά φινάλε στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Για πρώτη φορά στα χρονικά, έπειτα 50 χρόνια, Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον, εμπαίναν με τους ίδιους βαθμούς στην τελευταία μάχη της σεζόν (369.5).

Η pole position πήγε στον Ολλανδό, ο Βρετανός τον προσπέρασε στην εκκίνηση του αγώνα και στην συνέχεια συγκρούσεις, διαμαρτυρίες και safety car μας άφησαν καθηλωμένους στην τηλεόραση, με την αγωνία να «χτυπάει» κόκκινο. Ο Φερστάπεν κατάφερε να προσπεράσει τον μεγάλο του αντίπαλο λίγο πριν την καρό σημαία, κατακτώντας το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του, στα 24 του χρόνια.

Grand Prix: FORMULA 1: Ο Μαξ Φερστάπεν παγκόσμιος πρωταθλητής | COSMOTE SPORT HD

 

2. Η κατάκτηση του ΝΒΑ από τους Μπακς, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη

pastedGraphic_7.png

21 Ιουλίου 2021. Οι Μιλγουόκι Μπακς των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο κερδίζουν στο 6ο παιχνίδι της σειράς τους Φοίνιξ Σανς και κατακτούν το τρόπαιο του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο. Ο Γιάννης πραγματοποίησε εξωπραγματικές εμφανίσεις στα πλέι-οφ, πετυχαίνοντας μάλιστα 50 πόντους στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, παίζοντας τραυματίας, καθώς είχε δει το πόδι του να γυρίζει, στην προηγούμενη σειρά αγώνων με τους Ατλάντα Χοκς.

Το Μιλγουόκι κατέκτησε τον τίτλο κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, κάμπτοντας την αντίσταση των Χιτ, Νετς, Χοκς και Σανς, καθώς παρουσιάστηκε πανέτοιμο στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, γυρνώντας αρκετά παιχνίδια και κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Μπακς – Σανς (105-98) #NBA Finals 2020/21 (Game 6) – Highlights – 7/21/2021 | COSMOTE SPORT HD

 

1. Η κατάρρευση του Έρικσεν

pastedGraphic_8.png

Κοπεγχάγη. Η Δανία υποδέχεται τη Φινλανδία για την 1η αγωνιστική του Euro 2020. Στο 41ο λεπτό της αναμέτρησης ο αρχηγός και αστέρας της ομάδας, ο 29χρονος Κρίστιαν Έρικσεν σωριάζεται στο έδαφος δίχως να έχει δεχθεί κάποιο χτύπημα, με την καρδιά του να σταματά να χτυπά. Αμέσως ο διαιτητής της αναμέτρησης αντιλαμβάνεται την κατάσταση και καλεί γρήγορα τους γιατρούς να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο. Επικρατεί τρόμος τόσο σε όσους είναι παρόντες στο γήπεδο, όσο και σε αυτούς που το παρακολουθούν από την τηλεόραση. Οι Δανοί συμπαίκτες του στήνουν τείχος προστασίας μπροστά του, με τους γιατρούς με χρήση απινιδωτή να προσπαθούν να τον επαναφέρουν στη ζωή. Ο Σίμον Κιάερ τρέχει να παρηγορήσει την γυναίκα του άτυχου μεσοεπιθετικού, που προσπαθεί κλαίγοντας να καταλάβει τι έχει συμβεί.

Ύστερα από περίπου 5 λεπτά, ο Έρικσεν «ξυπνάει» ξανά. Είναι ζωντανός! Αποχωρεί με φορείο από το γήπεδο πηγαίνοντας προς το νοσοκομείο για να κάνει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, όπου ακόμα και σήμερα δεν έχει γίνει κατανοητό για το πως προήλθε η ανακοπή καρδιάς, που λίγο έλειψε να του στερήσει τη ζωή.

Κατέρρευσε ο Δανός ποδοσφαιριστής Έρικσεν | Ειδήσεις-Βραδινό Δελτίο | 12/06/2021

Πλέον έχει ξεκινήσει να προπονείται κανονικά, του προστέθηκε εμφυτεύσιμος απινιδωτής μετά από ιατρική επέμβαση, αποχώρησε από την Ίντερ και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με την ελπίδα πως δεν θα ξαναδούμε τις τέτοιες στιγμές, με την υγεία να είναι πάνω από όλους και από όλα!

Να έχετε ένα χαρούμενο και ευτυχισμένο 2022!

We care about our mobile visitors, so we designed our site friendly for them.