Ο ΕΡΩΤΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ

  • By:

    Vasilis Ioannou

Είναι εντυπωσιακό πως το φαγητό μπορεί να ποικίλει, ανάλογα με τη διάθεσή μας, τις διατροφικές μας συνήθειες και ανάλογα τυπικών ή άτυπων εορτών. Σήμερα του Αγίου Βαλεντίνου το δείπνο θα είναι λίγο  διαφορετικό.

Εδώ και χρόνια υπάρχει η φράση: ‘’ο έρωτας περνάει από το στομάχι’’, τελικά όμως αληθεύει και επιστημονικά κάτι τέτοιο και αν ναι πως τεκμηριώνεται.

Η διατροφή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού, αλλά και την έκκριση ορμονών που αυξάνουν την ψυχική διέγερση.

Η ερωτική διάθεση και η έκφραση της με τη σεξουαλική δραστηριότητα επηρεάζει τις εγκεφαλικές λειτουργίες. Οι νευροδιαβιβαστές είναι χημικές ουσίες που μεταφέρουν μηνύματα από και προς τον εγκέφαλο καθορίζοντας τη διάθεση μας, ενώ αυξάνονται τα επίπεδα της σεξουαλικής διάθεσης.

Ερευνητές, αναφέρουν, ότι η γεύση, το άρωμα, η όραση και η αφή ορισμένων φαγητών  έχουν αφροδισιακή δράση, βελτιώνοντας τη σεξουαλικότητα των ανθρώπων.

Την ίδια άποψη είχαν και οι αρχαίοι Έλληνες, αφού πίστευαν ότι και οι πέντε αισθήσεις έπρεπε να διεγερθούν για τη δημιουργία ενός αισθησιακού περιβάλλοντος. Η διατροφή είχε άμμεση σχέση με τη σεξουαλική δραστηριότητα. Για αυτό το λόγο προτιμούσαν να τρώνε τις τροφές απευθείας με τα χέρια, προκειμένου να ενεργοποιηθεί πιο γρήγορα η λίμπιντο τους.

Επίσης, υποστηρίζεται οτι υπάρχουν τροφές, οι γνωστές σε όλους ‘’αφροδισιακές’’, που επιδρούν στην φυσιολογία του οργανισμού, όπως η έκκριση ορμονών όπου αυξάνουν την ερωτική διέγερση.

Ορισμένες τροφές που τονώνουν την ερωτική διάθεση είναι:

  • Όστρακα και μαλάκια, καθώς είναι πλούσια σε αμινοξέα και ψευδάργυρο. Επίσης είναι υπεύθυνα για την παραγωγή διάφορων ορμονών, όπως η τεστοστερόνη.

  • Βιταμίνη Ε, όπου προστατεύει τα κύτταρα του αίματος, ενώ έχει άμεση επίπτωση στη γονιμότητα και τη σεξουαλική λειτουργία. Επίσης συμβάλλει στη διατήρηση των αιμοφόρων αγγείων και συνδέεται με τη στυτική δυσλειτουργία. Κάποιες από τις  τροφές που είναι  πλούσιες σε βιταμίνη Ε είναι: ξηροί καρποί, μπρόκολο, ταχίνι, αβοκάντο, ελαιόλαδο.

  • Στρείδια, τα οποία περιέχουν χημικές ουσίες όπως ασπαρικό οξύ, οι οποίες επιδρούν στον εγκέφαλο απελευθερώνοντας σεξουαλικές ορμόνες, όπως οιστρογόνα και τεστοστερόνη. Βάση ψυχολογικής τεκμηρίωσης, τα στρείδια αποκαλούνται αφροδισιακά λόγω του σχηματός τους και την μαλακή τους υφή, τα οποία παραπέμπουν συνειρμικά στα γυναικεία γενετικά όργανα.

  • Tο κρασί σε μικρή ποσότητα μειώνει τις αναστολές του ανθρώπου και τον κάνει πιο διαχυτικό. Eπίσης, το κόκκινο κρασί είναι καλή πηγή φλαβονοειδών, που δρουν αντιοξειδωτικά, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος.

Όμως, είναι εξίσου σημαντικό να αναφέρουμε τους παράγοντες που μειώνουν την ερωτική ζωή.  Τέτοιοι παράγοντες  είναι  η αύξηση του φαγητού, το  αλκοόλ και το κάπνισμα. Επιπλέον, η παχυσαρκία και η έλλειψη γυμναστικής, συνεπάγεται με επιπλέον λίπος, έτσι ωστε να χρειάζεται περισσότερη αιμάτωση του στομάχου για την πέψη, σαμποτάροντας την καλή ερωτική ζωή.

Εν κατακλείδι, με όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, πιστεύετε ότι ο έρωτας τελικά περνάει από το στομάχι ή μήπως πιστεύετε οτι περνάει από το κρεβάτι;

We care about our mobile visitors, so we designed our site friendly for them.

Creative Solutions And Results That Grow Brands.

We believe our work speaks for itself. Browse our most recent projects below and enjoy our handmade work with love for every detail.