ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ 007

  • By:

    George Tsaknis

Η αφορμή για το αυτό το κείμενο είναι το πρόσφατο αφιέρωμα γνωστού τηλεοπτικού καναλιού στην σειρά James Bond ώστε να βγούν κάποιες σκέψεις που είχα εδώ και καιρό για την συνέχεια του πράκτορα 007. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, ο James Bond αποτελεί μια φιγούρα οπότε οι σκέψεις ότι επειδή στο τέλος του No Time To Die o 007 ετοιμάζεται να πεθάνει δεν σημαίνει ότι η βρετανία θα σταματήσει να έχει τον συγκεκριμένο άνθρωπο στις υπηρεσίες της Βασίλισας (ούτε βέβαια και όλοι αυτοί ππυ κατέχουν τα δικαιώματα της ποιο επιτυχημένης σειράς ταινιών ever).

Ένα σενάριο είναι ο 007 να είναι γυναίκα, μην ξεχνάμε ότι στην τελευταία ταινία ο Daniel Graig γνωρίσε την Lashana Lynch (Nomi) ως νέο 007. Το σενάριο αυτό ακούγεται πολύ έντονα τον τελευταίο καιρό και είναι στην κορυφή της λίστας.

Ένα άλλο σενάριο είναι η σειρά να γυρίσει στα παιδικά χρόνια του πράκτορα και να εμφανιστεί ως παιδί, κάτι που συνηθίζεται σε διάφορα sequel ταινιών. Το συγκεκριμένο σενάριο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Κάποιοι έμπιροι φαν του Bond λένε ότι εφόσον δεν είδαμε τον Graig να πεθαίνει θα τον δούμε και πάλι στις οθόνες μας με το μαύρο σμόκιν του. Αυτό το σενάριο μάλλον έχει δημιουργηθεί από φανατικούς του ηθοποιού και μάλλον δεν συγκεντώνει πολλες πιθανότητες επίσης.

Το πιο πιθανό είναι ο νέος bond να ακολουθήσει την συνταγή της επιτυχίας όλων των προκατόχων του. Να εμφανιστεί δηλαδή από το πουθενά ως νέο πρόσωπο Βρετανικής καταγωγής και αέρα διεθνούς στάρ που είναι έτοιμος να γράψει ιστορία.

Αυτό που προσωπικά θέλω να αναφέρω είναι ότι όλοι εμείς οι φάν του Bond χάνουμε την όρεξη μας όταν ακούμε σενάρια που θέλουν τον 007 γυναίκα ή εγχώμο ή ασιάτη ή οτιδήποτε άλλο από αυτά που μάθαμε από τον Iam Fleming. O Bond είναι μια φιγούρα που έχει δημιουρθηθεί και μας αρέσει όπως είναι όχι με νεοτερισμούς και φανφάρες. Ελπίζω να καταλάβατε ότι δεν πρόκειται για ρατσιτικό σχόλιο παρά μόνο μια προσωπική άποψη και οπτική.

We care about our mobile visitors, so we designed our site friendly for them.