ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ: ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΥ

  • By:

    George Tsaknis

Που είναι ο καθαρός (λιγάκι δραματικός) και αρκετά ονειροπόλος ρομαντισμός; Η Αθήνα έχει χώρο για αυτό το κλειστό κλαμπανθρώπων; Για αυτούς που πεθαίνουν να πιάνονται χέρι-χέρι και να αγκαλιάζονται παρ’όλη την αφόρητη ζέστη του καλοκαιριού. Για αυτούς που ακούν jazzμουσική και «σκαρώνουν» στιχάκια και ερωτικά μηνύματα. Ευτυχώς που υπάρχει ο Ρένος και μας δέχεται ικέτες στο καταφύγιο που έχει φτιάξει, το οποίο δεν είναι μονάχα Αθηναϊκό, όπως λέει, αλλά οικουμενικό.

Νυχτερινός Εκφωνητής λοιπόν, μια ταινία που αναμέναμε με μεγάλη προσμονή, ειδικότερα έπειτα από 14 χρόνια, ο Ρένος Χαραλαμπίδης επιστρέφει γιατί όπως είπε και ο ίδιος «Τώρα είχε κάτι να πει στο κινηματογραφικό κοινό». Μια ταινία που είναι «κομμένη και ραμμένη» για τα θερινά σινεμά μας. Με αξίες, μουσικές και εξοπλισμό μιας άλλης εποχής που δείχνουν αρκετά ξεπερασμένα στις μέρες μας. Με στάσεις σε τοπία και μνημεία της Αθήνας που παρατηρούμε φευγαλέα μέσα από τα παράθυρα αυτοκινήτων, λεωφορείων και τρένων. Σημεία που περπατήσαμε όλοι μας κάποτε.Ρομαντικά χορευτικά αλλά δεν δώσαμε ποτέ την πρέπουσα σημασία. Ένας μονόλογος και ενίοτε διάλογος που καταργείται από τηλεφωνήματα ακροατών στη διάρκεια μια νυχτερινής εκπομπής ραδιοφώνου που θα αποτελέσει μια πολύ ιδιαίτερη νύχτα για τον εκφωνητή.

Υπέροχη σκηνοθεσία, φωτογραφία, πλάνα και μουσική σε συνδυασμό με τις υπέροχες χορευτικές κινήσεις της Ελευθερίας Στάμου αλλά και την «ζεστή» φωνή της Μαργαρίτας Αμαραντίδη θα σας βυθίσουν σε μια ιστορία ανεκπλήρωτου έρωτα που κάπου μπορεί να έχετε ξανακούσει σε κάποιο μπαρ ή σε μια τυχαία συζήτηση, με την ίδια κατάληξη αλλά με διαφορετική διαδρομή. Υπό το πρίσμα ενός πενηντάρη καλλιτέχνη. Δεν πέρασε ο καιρός, ήρθε ο καιρός.

We care about our mobile visitors, so we designed our site friendly for them.