Οι γυναίκες όταν καταπιάνονται με κάτι το κάνουν καλά

Αν την δεις θα την καταλάβεις κατευθείαν. Φταίνε τα μακριά ψυχρά λευκά μαλλιά της? Το εκκεντρικό αλλά άψογο στυλ της? Ή τα υπέροχα ποτά που φτιάχνει?. Η Μαίρη Ταλαιπώρου αποτελεί το τρανό παράδειγμα πως οι γυναίκες μπορούν να κάνουν τα πάντα, ανήκει στην γενειά που μας δίδαξαν πως ο μπάρμαν/μπαργούμαν είναι κάτι παραπάνω από το να σερβίρεις ποτά στο κόσμο, είναι ένα επάγγελμα που παίζει μεγάλο ρόλο στην χώρα μας και απαιτεί συνεχή εξέλιξη και αγάπη. Πάμε να μάθουμε μερικά πράγματα από την ίδια.

  • Επιμέλεια Κειμένου:

    Γιώργος Τσάκνης

Tsaknis Georgios

Ήταν εξ αρχής ο στόχος να γίνεις bartender?

Tsaknis Georgios
Mary

Ο στόχος μου μικρή ήταν να γίνω εκπαιδευτικός και τα κατάφερα! Πάντα είχα ενστάσεις στον τρόπο που ορισμένοι καθηγητές θεωρούσαν ότι μεταδίδουν και δεν έδιναν κίνητρο στους μαθητές να ανθίσουν. Καθηγήτρια πληροφορικής τελείωσα. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι υπάρχει αυτός ο κλάδος( της εστίασης) πόσο μάλλον για εμένα που δεν έπινα και δεν ήμουν φίλη με το ξενύχτι, ούτε αυτό που λέμε η ψυχή της παρέας.

Mary
Tsaknis Georgios

Ποιο είναι το αγαπημένο σου ποτό-κοκτέιλ?

Tsaknis Georgios
Mary

Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο όταν θα βγώ θέλω το Daiquirακι μου!

Mary
Tsaknis Georgios

Σε τι επίπεδο βρίσκεται η Ελλάδα στο κομμάτι της εστίασης? Γιατί στα νησιά μας υπάρχει έλληψη προσωπικού? Είναι οι άθλιες συνθήκες ή κάτι άλλο?

Tsaknis Georgios
Mary

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που αγαπάει την εστίαση αλλά και την φιλοξενία, για αυτό και έχουμε τόσες επιτυχίες από Έλληνες chefs και bartenders που διαπρέπουν στο εξωτερικό ανεβάζοντας το επίπεδο και δείχνοντας πόσο αγαπάμε αυτό το κλάδο και πόσο δημιουργικοί είμαστε.

Mary
Tsaknis Georgios

Η φιλοσοφία Schweppes ταιριάζει απόλυτα με σένα. Όλο το brand είναι καινοτόμο με πολλές επιλογές και έχει μπεί δυναμικά στο χώρο. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία και πως προχωρά?

Tsaknis Georgios
Mary

Δεν είχα καμία σχέση με την φυσαλίδα να πω την αλήθεια πριν από αυτή την συνεργασία. Όταν ήρθε η πρόταση από την Coca cola φυσικά με τίμησε η εταιρία με το πλάνο που μοιράστηκαν μαζί μου και φυσικά δεν γινόταν να αρνηθώ!
Ταξίδια(το αγαπημένο μου), νέοι συνεργάτες, ένας κόσμος γεμάτος γεύσεις, διαφορετικά στυλ ανθράκωσης και εντελώς διαφορετικό σύστημα από μια ανθράκωση που έχουμε μάθει να κάνουμε σαν bartenders.

Το brand είναι το πιο παλιό στην αγορά, 236 χρόνια και συνεχίζει να μας εκπλήσει! Αυτή η συνεργασία είχε πολλά να προσφέρει και στις 2 πλευρές! Παθιάζομαι με ότι αναλαμβάνω και δίνω όλη μου την ενέργεια για το καλύτερο αποτέλεσμα!

Όταν δέχτηκα την πρόταση δεν υπήρχε άλλος Brand Ambassador για αναψυκτικό. Πολλοι το θεώρησαν λάθος κίνηση υποτιμώντας τα αναψυκτικά γενικότερα. Όπως όλα δειχνουν έκαναν λάθος! Μετράμε 5 χρόνια μαζί με την Schweppes και όλα δείχνουν ότι έχουμε πολλά να κάνουμε παρέα μελλοντικά!

Mary
Tsaknis Georgios

Mojito στη Κούβα ή Old Fashion σε ένα Αμερικάνικο μπάρ?

Tsaknis Georgios
Mary

Είμαι του γλυκόξινου και αγαπάω τον ήλιο! Mojito και ξερό ψωμί, φυσικά Κούβα!!!

Mary
Tsaknis Georgios

Η θέση πίσω από το μπαρ ανήκε στους άνδρες για πολλά χρόνια. Έπειτα είδαμε να τοποθετούνται και γυναίκες σε αυτό το πόστο.Τι σημαίνει για σένα να εκπροσωπείς το γυναικείο φύλλο σε έναν χώρο όπως αυτός?

Tsaknis Georgios
Mary

Οι γυναίκες όταν καταπιάνονται με κάτι θα το κάνουν καλά. Πόσο μάλιστα όταν υπάρχει έμπνευση, δημιουργηκότητα, γεύση, καλαισθησία και οργάνωση!
Όταν ξεκίνησα δεν υπήρχαν κοπέλες πολλές ακόμα και τώρα πολλές φορές θα χτυπήσει το τηλέφωνο μου και θα μου ζητήσουν αν γνωρίζω ειδικά γυναίκα που να ασχολείται με το cocktail και να θέλει δουλειά. Ακόμα δεν είναι τόσες όσες θα ήθελα! Βέβαια αυτή την περίοδο γενικά δεν θα βρεις επαγγελματίες είτε άντρες είτε γυναίκες.

Mary
Tsaknis Georgios

Πόσο επαγγελματικά αντιμετωπίζουμε πλεον το κομμάτι ποτό στη χώρα μας είμαστεπιο εκπαίδευμένοι πλεον?

Tsaknis Georgios
Mary

Ναι χωρίς αμφιβολία υπάρχει επίπεδο! Υπάρχουν σχολές και σεμινάρια για πολλά προγράμματα. Ο κόσμος πλεον εκπαιδεύεται και πολλοι απλά παρακολουθούν χωρίς να ασχολούνται επαγγελματικά με τον κλάδο. Απλά τους αρέσει το καλό ποτό. Έχω την χαρά να συνεργάζομαι αλλά και να γνωρίζω πολλούς που πρώτα αγαπάνε το να φτιάχνουν νόστιμα ποτά και ναι οι συνάδελφοι πάντα το αντιμετώπιζαν επαγγελματικά. Σε αντίθεση με τις επιχειρήσεις που εν έτη 2023 δεν συμμορφώνονται με όσα θα έπρεπε για αυτό και δεν επιβιώνουν στο τέλος.

Mary
Tsaknis Georgios

Margarita στο Μεξικό ή Negroni στο Μιλάνο?

Tsaknis Georgios
Mary

Σχέδια υπάρχουν πολλά κάποια όχι ακόμα ανακοινώσημα! Το σίγουρο είναι ότι με την Schweppes έχουμε πολλά όμορφα πράγματα που θα συμβούν και χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό!

Mary
Tsaknis Georgios

To Nikkey είναι ένα επιτυχημένο μαγαζί πως είναι να εργάζεσαι εκεί ως bar manager?

Tsaknis Georgios
Mary

Το Nikkei άνοιξε τις πόρτες του το 2015. Είναι ένα project που αγάπησα από την πρώτη στιγμή και έδωσα ένα τεράστιο κομμάτι του εαυτού μου και της καθημερινότητας μου χώρις να έχω τύψεις. Ήξερα ότι θα το αγαπήσει ο κόσμος όσο το αγάπησα εγώ. Ένας τέτοιος όμιλος έχει απαιτήσεις και το να είσαι bar manager μέσα σε εστιατόριο και να συνεργάζεσαι με την κουζίνα έχει την χάρη του! Τώρα το πως είμαι σαν bar manager θα πρέπει να ρωτήσεις τους συνεργάτες μου Γιάννη Σούλα, Δημήτρη Κράσκα και Βαγγέλη Σφήκα. Εγώ θα σου πω τα καλύτερα χαχα.

Mary
Tsaknis Georgios

Έχεις σπουδάσει κάτι παρεμφερές με αυτό που ασχολήσε τώρα?

Tsaknis Georgios
Mary

Έχω σπουδάσει Εφαρμοσμένη πληροφορική στην διοίκηση και την οικονομία και έχω κάνει MSc στον Ελληνικό πολιτισμό και την Εκκλησιαστική ιστορία! Καμία σχέση δηλαδή!

Mary
Tsaknis Georgios

Που μπορούμε να σε βρούμε ώστε να πιούμε κοκτέιλ από τα χέρια σου?

Tsaknis Georgios
Mary

Η ζωή μου αυτό το καλοκαίρι είναι μοιρασμένη ανάμεσα σε Nikkei Floresta στο Κολωνάκι, στο Pasifico by Nikkei στη Ζάκυνθο και στο Bamboo στην όμορφη Ίο! Πηγαίνω σε όλα σε τακτά χρονικά διαστήματα!

Mary

We care about our mobile visitors, so we designed our site friendly for them.