Όταν το 1920 ο Masataka Taketsuru επέστρεψε από τη Σκωτία στην γενέτειρα του Ιαπωνία, κουβαλούσε ένα όραμα μαζί του στις αποσκευές, την δημιουργία Ιαπωνικού Ουίσκι. Έτσι το 1934 βρίσκει χώρο να δημιουργήσει το δικό του αποστακτήριο στην πόλη Yoicki και το ονομάζει Nikka. Το ταραχώδες 1940 κυκλοφορεί το πρώτο ολοκληρωμένο απόσταγμα και γίνεται ο ‘’πατήρ’’ του Ιαπωνικού ουίσκι.
Το Coffey Grain είναι μια σπάνια ποικιλία που παράγεται από διάφορα δημητριακά με κυρίαρχο το καλαμπόκι και στήλη τύπου Coffey συνεχούς απόσταξης που ήρθε από την Σκωτία περίπου το 1960. Γλυκό με μπαχαρικά και επίγρυση καραμέλας και δρυός. Η τιμή του κυμαίνεται στα 60 με 65 ευρώ και αποτελεί μια upgrade επιλογή για δώρο ή για προσωπική χρήση.