OWLRADIO : SOPHISTICATED SELECTION

Το ραδιόφωνο ήταν ανέκαθεν συντροφιά. Προσωπικά πιστεύω ότι η συνεχής ροή μουσικής προσφέρει «παρέα» στο χώρο. Ο εγλεισμός ήταν προ των πυλών αλλά αυτό δεν αποτελούσε λόγο για να μην ενταχθώ σε αυτή την ομάδα. Επικοινώνησα με τον Θάνο και τον Κωνσταντίνο και μου είπαν ότι θα με δέχονταν στο δυναμικό τους, ένα συνονθύλευμα μουσικών ειδών όπου σε ταξιδεύει και σε διάφορες αναμνήσεις και όνειρα που η μουσική τόσο μοναδικά δημιουργεί. Οwl, ελληνιστί κουκουβάγια, είναι μια από τις απορίες που θα μας λύσουν παρακάτω τα παιδιά όπως και το ποια είναι η βάση του σταθμού. Ή τελικά εάν ένας διαδικτυακός σταθμός έχει βάση.

  • Επιμέλεια Κειμένου:

    Γιώργος Τσάκνης

Tsaknis Georgios

Πόσο δύσκολο είναι να διατηρείται σε αυτό το επίπεδο έναν σταθμό από τη στιγμή που δεν αποτελεί τη βασική σας απασχόληση ?

Tsaknis Georgios
Owl - Radio

Η απάντηση είναι απλή όσο κλισέ και αν ακούγεται. Δεν αποτελεί για εμάς καμία δυσκολία γιατί ο Owl είναι αποτέλεσμα μια εσωτερικής ανάγκης και όνειρο πολλών ετών. Είναι, βλέπεις, δυσδιάκριτη η παρουσία της δυσκολίας, όταν ένα παιδί πραγματοποιεί τα όνειρα του, όπως είναι για εμάς ο Owlκαι κατ’ επέκταση το ραδιόφωνο ακόμα και όταν τα μάτια σου κλείνουν μπροστά από το σήμα της κουκουβάγιας μετά από μία δύσκολη ημέρα. Και για να γίνουμε, αν θέλετε, λίγο ακόμα κλισέ οποιοδήποτε πρόβλημα, δυνητικά, μπορεί να εμφανιστεί στο δρόμο μας το δεχόμαστε ως μία δημιουργική πρόκληση και όχι ως δυσκολία.

Owl - Radio
Tsaknis Georgios

Τι σημαίνει για εσάς η μουσική ?

Tsaknis Georgios
Owl - Radio

Μία λέξη με πολλές σημασίες, που αλλάζουν, διαμορφώνονται και είναι πάντα κατάλληλες. Η μουσική εκφράζει και δημιουργεί συναισθήματα. Μάλλον έτσι θα την ορίζαμε σαν ένα συναίσθημα, μία επιπλέον αίσθηση που διεγείρει τις υπόλοιπες.

Owl - Radio
Tsaknis Georgios

Πως γεννήθηκε η ιδέα για να δημιουργήσετε τονOwlRadio ?

Tsaknis Georgios
Owl - Radio

Το ραδιόφωνο σαν ιδέα και πραγματικότητα αποτελούσε πάντα μέρος των παιδικών, εφηβικών και ενήλικων μας χρόνων. Σε ένα μικρό ή μεγαλύτερο κομμάτι αυτού του χρονικού φάσματος, αμφότεροι έχουμε υπάρξει και πίσω από τα μικρόφωνα και μπροστά από τα ηχεία ενός ραδιοφώνου. Φτάνοντας στο σήμερα όπως όλα τα ωραία πράγματα στη ζωή μας έτσι και η δημιουργία του Owlξεκίνησε από μια πλάκα μεταξύ μπύρας και ψηφιακής πραγματικότητας καθότι συνέπεσε με την πανδημία. Για εμάς φαντάζει φυσικό επόμενο η δημιουργία του δικού μας ραδιοφωνικού σταθμού. Όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία που ελπίζουμε να συνεχιστεί για πολύ καιρό, με ακόμα περισσότερους πρωταγωνιστές σε αυτή.

Owl - Radio
Tsaknis Georgios

Μπορείτε να μας πείτε την ιστορία που κρύβετε πίσω το όνομα του σταθμού?

Tsaknis Georgios
Owl - Radio

Όλοι έχουμε τα μυστικά μας και ο Owl δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Είναι το μυστήριο που όλους μας γοητεύει. Συντονιστείτε και η απάντηση είναι ακριβώς εκεί.

Owl - Radio
Tsaknis Georgios

Τι σχόλια λαμβάνετε από τον κόσμο για το projectσας ?

Tsaknis Georgios
Owl - Radio

Από την αρχή της δημιουργίας του σταθμού έχουμε λάβει μεγάλη υποστήριξη και αγάπηγια αυτό το οποίο ονομάζεται OwlRadio. Στην αρχή ήταν ο δικός μας κόσμος αλλά πλέον αυτός ο κύκλος έχει μεγαλώσει. Υπήρχαν και ένα δύο περιστατικά που δεν είχαν το ίδιο ύφος αλλά τα αντιμετωπίσαμε με αρκετό χιούμορ και καλή διάθεση.

Owl - Radio
Tsaknis Georgios

Είναι δόκιμο να μιλάμε για βάση σε ένα onlineradio?

Tsaknis Georgios
Owl - Radio

Με τον τρόπο που στήθηκε ο σταθμός από την αρχή δεν θεωρήσαμε αναγκαία τη δημιουργία μίας σταθερής βάσης από όπου και θα εξέπεμπε ο OwlRadio. Γνωρίζουμε φυσικά ότι το να έχεις ένα σταθερό χώρο μπορεί να έχει αρκετά πλεονεκτήματα όσον αφορά την αλληλεπίδραση των μελών της ομάδας και την αμεσότητα στην επικοινωνία που κάτι τέτοιο μπορεί να προσφέρει. Παρόλα αυτά ήταν και είναι κάτι το οποίο μελλοντικά θα θέλαμε να υλοποιηθεί κρατώντας το πλεονέκτημα που μας δίνουν οι νέες τεχνολογίες και η δυνατότητα να εκπέμπεις και να έρχεσαι σε επαφή με κόσμο από οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη.

Owl - Radio
Tsaknis Georgios

Είναι δύσκολο για τον ακροατή ένας σταθμός να έχει διαφορετικά είδη μουσικής μέσα στη μέρα?

Tsaknis Georgios
Owl - Radio

Η κάθε ώρα της ημέρας και η κάθε ημέρα ξεχωριστά μπορούν να μας προσφέρουν διαφορετική διάθεση και συναίσθημα. Γιατί να μην το κάνει αυτό και η μουσική ή ακόμα καλύτερα να συνοδεύει αυτές τις στιγμές. Άλλωστε, προσωπικά θεωρούμε ότι στην μουσική δεν υπάρχουν στεγανά και κρύβεται πάντα μια υποκειμενικότητα, όπως και σε πολλές πτυχές της ανθρώπινης φύσης. Για να απαντήσουμε λοιπόν στην ερώτηση, δεν θεωρούμε ότι αυτό θέτει κάποιο επίπεδο δυσκολίας στον εκάστοτε ακροατή.

Owl - Radio
Tsaknis Georgios

Πως θα θέλατε να δείτε τον OwlRadioσε 5 χρόνια από τώρα ?

Tsaknis Georgios
Owl - Radio

Υπάρχουν πολλοί στόχοι και πολλές ιδέες που θα θέλαμε να πετύχουμε μακροπρόθεσμα. Την προκειμένη περίοδο απολαμβάνουμε απόλυτα την κάθε ημέρα από το ξεκίνημα του OwlRadioκαι ότι έχουμε πετύχει έως τώρα το έχουμε κάνει με μικρά αλλά σταθερά βήματα, τα οποία είναι απόρροια εκτενών συζητήσεων στο τέλος κάθε «μοναδικής» ημέρας. Σίγουρα θα ήταν για εμάς σημαντικό επίτευγμα αν μετά από πέντε χρόνια η ταυτότητα τουOwlπαραμένει αναλλοίωτη δίνοντας χώρο και χρόνο να σε νέες, ενδιαφέρουσες μουσικές και απόψεις.

Owl - Radio
Tsaknis Georgios

Τι άλλο κάνετε παιδιά πέραν του ραδιοφωνικού κομματιού ?

Tsaknis Georgios
Konstantinos

Παράλληλα με την ενασχόληση μου με τον OwlRadio, αυτό το οποίο απολαμβάνω και μου αρέσει να ονομάζω «εργασία» είναι η εμπλοκή μου στο ακαδημαϊκό κομμάτι της έρευνας που έχει να κάνει με την επιστήμη της εμβιομηχανικής. Απολαμβάνω στον ελεύθερο μου χρόνο να ταξιδεύω, να αθλούμαι, να διαβάζω, να βλέπω ταινίες και φυσικά να ακούω μουσική. Υπάρχει μία ιδιαίτερη προτίμηση και τάση στο αλπικό σκι και σε δραστηριότητες που περιλαμβάνουν το υγρό στοιχείο.

Konstantinos
Thanos

Το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μου αφιερώνεται στην διαχείριση καταστημάτων λιανεμπορίου και των ανθρώπων που τα αποτελούν. Είναι κάτι που με κρατάει πάντα σε εγρήγορση, σε επαφή με κόσμο (πάντα τηρώντας τα μέτρα προστασίας της υγείας) και κάθε μέρα μου μαθαίνει και κάτι. Σαν χόμπι ασχολούμαι με το τένις και τον αθλητισμό γενικότερα, όπως επίσης και με θαλάσσια σπορ. Μου αρέσουν πολύ οι σειρές και τα ταξίδια.

Thanos
Tsaknis Georgios

Πόσα άτομα έχετε στο δυναμικό σας?

Tsaknis Georgios
Owl - Radio

Αυτή τη στιγμή ο Owlαποτελείται από 18 υπερθετικά άτομα και η παρέα μεγαλώνει. Αυτό είναι ένα καλό σημείο να ευχαριστήσουμε,για άλλη μια φορά, θερμά όλους μαζί και κάθε ένα μέλος αυτή της παρέας ξεχωριστά, για την υπέροχη ενέργεια που μεταδίδουν τόσο εντός όσο και εκτός αέρα. Από μία τέτοια εξίσωση δεν μπορούν να εξαιρεθούν οι ακροατές του OwlRadioπου μας δείχνουν, εμπράκτως και καθημερινά την εμπιστοσύνη, την αφοσίωση και την αγάπη τους.

Owl - Radio
Tsaknis Georgios

Που μπορεί να βρεί κάποιος τον ΟwlRadio ?

Tsaknis Georgios
Owl - Radio

Τον Owl Radio μπορεί κανείς να τον βρει στην ιστοσελίδα του www.owlradio.gr όπως επίσης σε Instagram) και Facebok . Επίσης θα μας βρείτε και σε αρκετές ραδιοφωνικές πλατφόρμες όπως είναι το e-radio.gr

Owl - Radio
Instagram
Facebook
Website
Tsaknis Georgios

Πείτε μου το κομμάτι θα παίζατε σε όλα σας τα set ?

Tsaknis Georgios
Owl Radio

Θα πούμε από κοινού το πρώτο κομμάτι που έπαιξε στην πρώτη Live εκπομπή του Owl και αυτό είναι (για ευνόητους λόγους) το Secret in the Dark από Monika.

#itsowlaboutmusic

Owl Radio

We care about our mobile visitors, so we designed our site friendly for them.